Reteta de Pastrav la abur, cu piure de mazare

De ceva timp am hotarat sa-mi schimb stilul de viata si sa abordez o alimentatie mai sanatoasa (pe langa practicarea unor sporturi la nivel mediu).

Iar un lucru pe care il doream sa-l incerc erau cateva retete la aburi.

Stiam ca gatitul la abur este un mod foarte sanatos de a ne prepara alimentele si astfel am decis sa incerc un mic truc vazut pe internet de a gati la abur fara a avea un steamer profesional, un aparat de gatit cu aburi.

Imi place sa fac si sa filmez retete cu ustensile care le are fiecare dintre noi intr-o bucatarie normala, astfel am folosit o oala mai mare in care am pus un bol micut pe care sta o farfurie unde pun pastravul.

Dupa ce apa a fiert, am pus pastravul si l-am gatit aprox. 5 minute (da, doar 5 minute).

Am ramas impresionat de rezultat – pastravul fiert perfect in doar 5 minute, intr-un mod in care si-a pastrat toti nutrientii, pe care la o fierbere normala sau la prajit – ii pierdea o mare parte din ei.

Deasemeanea, ca si garnitura la pastravul nostru, vom gati rapid un piure de mazare (vezi mai jos reteta video).

Prin acest mic truc pe care il vei vedea mai jos – vei putea gati cu usurinta legume la abur.

Spor la gatit si Pofta buna!

reteta de pastrav pregatit la abur cu piure de mazare

Pastrav la abur, cu piure de mazare

Am gatit simplu 2 pastravi la abur si am facut rapid un piure de mazare.
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Course Main Course
Servings 2 persoane

Equipment

  • 1 Oala mai mare
  • 1 Bol mai micut
  • 1 Farfurie
  • 1 Blender

Ingredients
  

  • 2 buc pastrav eviscerat
  • 1 pachet mazare congelata
  • 3 linguri sare

Instructions
 

  • Curatam pastravul de solzi (daca mai are)
  • Crestam cu cutitul pastravul
  • Ungem pastravul cu sare si piper
  • Intr-o oala mai mare asezam un bol mic pe care vom pune o farfurie
  • Adaugam apa de aprox. 3 degete, sa nu acopere bolul
  • Dupa ce a inceput sa fiarba apa, pe farfuria de sus asezam pestele
  • Lasam la gatit in abur aprox. 4-8 minute, in functie de grosimea pestelui
  • Dupa ce mazarea s-a decongelat, o punem la fiert
  • Va fierbe intre 15-25 minute, pana cand boabele de mazare pot fi usor pasate cu o furculita
  • Dupa fierbere vom adauga 2 linguri de smantana pentru consistenta
  • Adaugam dupa gust sare si piper negru
  • Puteti strecura piureul de mazare pentru a-i scoate cojitele

Video

Keyword gatitul cu aburi, pastrav la abur, peste la abur, piure de mazare, retete la aburi

Trimite si celorlalti:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating