Sa va povestesc rapid cum am ajuns sa fac strudel cu dovleac cu foi din comert:
Fetita mea, Alexandrina, a avut in preajma Halloween-ului un concurs la scoala cu subiectul: “Cea mai gustoasa placinta cu dovleac” si m-a rugat sa o ajut si sa gatim impreuna ceva.
Zis si facut, doar ca nu mai facusem placinta cu dovleac niciodata pana acum si dupa o mica incursiune si documentare pe marele internet, am decis sa reinterpretez clasica placinta cu dovleac.
Ideea e ca mie imi cam displace acel aspect de placinta cu dovleac dintr-o tava clasica, si la fel si fiicei mele, asa ca am hotarat sa le facem sub forma unor prajituri cu dovleac cu foietaj din comert, niste rulouri sau sub forma unui strudel cu dovleac placintar.
Rezultatul, ingredientele si pasii parcursi ii gasiti mai jos.
Spor la gatit!

Placinta cu dovleac cu foietaj din comert
Equipment
- 1 Mixer
- 1 Cuptor electric
Ingredients
- 700 gr. dovleac placintar curatat
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 foi din comert, foietaj
Instructions
- Am curatat aprox. 700gr. dovleac placintar
- L-am maruntit cu mixerul, dar il poti da si prin razatoare
- Adaugam pe foc o oala cu amestectul nostru
- Adaugam in amestec 1 lingurita de scortisoara si 3 linguri de zahar
- Amestecam pana se evapora zeama din oala
- Pe o hartie ce copt asezam aluatul de placinta si intindem amestecul
- Rulam foaia de aluat in asa fel incat sa se formeza un rulou
- Taiem aluatul in bucati de aprox. 2 degete grosime
- Batem un ou
- Ungem fiecare bucata de strudel cu ou si presuram pe 3 parti cu zahar
- Asezam bucatile pe o hartie de copt in tava
- Preincalzim cuptorul la 180 grade si tinem pentru 20-30 minute pana se rumenesc
- Pofta buna!